وزوز گوش چیست ؟ علائم،دلایل و روش درمان وزوز گوش (تینیتوس)

وزوز گوش (تینیتوس) چیست و چگونه درمان می شود؟

وزوز گوش صدای عمیقی است که افراد مختلف را به طرق مختلف تحت تاثیر قرار می دهد. این صدا به صورت خش خش، زنگ زدن گوش و سوت به مدت طولانی شنیده می شود. میزان بلندی صدا ممکن است در طول زمان متغیر باشد و محدوده فرکانس آن (زیر و بمی صدا) در طول زمان تغییر می کند. تینیتوس ممکن است نشانه و یا علامت یک بیماری باشد و یا بدون هیچ علت شناخته شده ای بوجود بیاید. وزوز گوش در صورتی که توسط پزشک متخصص مورد درمان قرار نگیرد می تواند به یک بیماری ناتوان کننده تبدیل شود. در ادامه با علائم، دلایل و روش های درمان وزوز گوش اطلاعاتی آشنا خواهید شد.

وزوز گوش چیست ؟

وزوز گوش به عنوان صدای زنگ در گوش توصیف می شود و به حالتی اطلاق می شود که بدون وجود صدا در محیط، فرد صدایی را در یک گوش یا در هر دو احساس می کند. به گزارش مطالعه سلامت ملی که توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری در آمریکا انجام گرفته است، در حدود 45 میلیون نفر در ایالات متحده تا حدودی از صدای گوش رنج می برند. در حدود یک سوم آنها این بیماری را بسیار ناتوان کننده قلمداد می کنند و به دنبال راه حلی برای درمان آن می باشند.

وزوز گوش چیست ؟

وزوز گوش امری ذهنی (Subjective) است. این صدا در مغز ایجاد می شود و فقط بیمار قادر به درک و شنیدن آن است. (در برخی موارد، صدای وزوز توسط بقیه افراد نیز شنیده می شود که در این حالت به آن Objective Tinnitus گفته می شود) زمانی که این صدا بدون سایر علائم مشاهده شود، می توان آن را به خودی خود، یک بیماری قلمداد کرد. با این حال وزوز گوش غالبا نشانه وجود یک بیماری دیگر است. برای مثال، اگر این بیماری با افت شنوایی یا سرگیجه همراه باشد، دلیل آن می تواند ناشی از صدمه به عضو حسی در گوش داخلی باشد.

تینیتوس در افراد مختلف، به طرق متفاوتی احساس می شود. حتی دو فردی که به یک میزان افت شنوایی داشته باشند نیز صدای تولید شده در گوش را به نوع متفاوتی توصیف می کنند. هر فرد به طور متفاوتی تحت تاثیر این مشکل قرار می گیرد.

علائم وزوز گوش یا تینیتوس

افرادی که از بیماری صدای گوش رنج می برند ممکن است بسیار عصبی و ناراحت باشند. عصبی بودن یکی از علائم وزوز گوش می باشد و می تواند مانع از کار کردن یا فعالیت در شرایط استرس زا گردد. افراد مبتلا به بیماری صدای زنگ از شنیدن صداهایی خبر می دهند که برخی اوقات بسیار قوی بوده و در برخی شرایط آرام می باشند.

این بیماری که با عباراتی نظیر صدای زنگ در گوش یا متلاطم بودن سر توصیف می شود دارای دو علامت رایج می باشد. صدای شنیده شده می تواند صدای زنگ، وز وز، خش خش و سوت بوده و ممکن است دارای فرکانس ضعیف یا قوی باشد. علاوه بر این، این صدا می تواند در یک گوش یا در هر دو گوش شنیده شده و کوتاه مدت یا مداوم باشد. در حالت های حاد، صدای گوش به حدی بالاست که می‌تواند مانع از انجام کارهای روزمره گردد و این در حالی است که سایر افراد صدای بسیار ضعیفی را تجربه می کنند.

وز وز گوش نشانه چیست : علت وزوز گوش

وزوز کردن اغلب در بزرگسالان مشاهده می شود اما می تواند سایر رده های سنی را نیز مورد هدف قرار دهد. علاوه بر شنیدن صدایی که وجود ندارد، افرادی که به این بیماری مبتلا هستند ممکن است با ناراحتی، بی خوابی و عدم توانایی به ادامه زندگی مواجه شوند.

بدلیل ابتلای بسیاری از افراد به این بیماری، بررسی علت سوت کشیدن گوش ضروری می باشد. علی رغم اینکه بسیاری از موارد این بیماری مشخص نمی باشند، اما دلایل رایجی وجود دارند که این شرایط را تشدید می کنند:

وز وز گوش نشانه چیست : علت وزوز گوش

  •  افزایش سن یا پیرگوشی به دلیل سوت کشیدن گوش

در سن 60 سالگی قدرت شنوایی شما کاهش می یابد. کاهش تدریجی قدرت شنوایی را پیرگوشی (presbycusis) می نامند که در برخی شرایط با وزوز کردن گوش نیز همراه است.

  • قرار گرفتن در معرض صدای شدید

فعالیت در مکان هایی پر سر و صدا نظیر استفاده از ابزارهای سنگین، اره موتوری، یا اسلحه از جمله دلایل وقوع این بیماری می باشد. سایر افراد نیز می توانند به دلیل استفاده از هدفون و گوش دادن به آهنگ با صدای بلند در طولانی مدت یا رفتن به کنسرت هایی با صدای بلند نیز می تواند رخ دهد. ممکن است بعد از کنسرت نیز صداهایی را در گوش خود احساس کنید که اغلب کوتاه مدت می باشند. اما در صورتی که به طور مداوم در معرض این صداها قرار گیرید، احتمال دائمی شدن این آسیب بیشتر می شود. اگر به طور مداوم در معرض صداهای بسیار بلند نظیر دستگاه های صنعتی سنگین، اره موتوری و غیره باشید ممکن است با افت شنوایی و وزوز گوش مواجه شوید.

  • عادت های ناسالم، علت سوت کشیدن گوش

محققان هنوز از دلیل این موارد بی اطلاع می باشند اما مصرف مشروبات الکلی، استعمال دخانیات، خوردن غذاهای خاص و نوشیدنی های کافئین دار می تواند منجر به وزوز گوش گردند. خستگی و استرس طولانی مدت نیز می تواند مشکل وزوز گوش را تشدید کند. به طور خلاصه می توان بدین نتیجه گیری دست یافت که مراقبت از سلامتی بدن می تواند مانع از بروز این مشکل گردد.

  • زنگ زدن گوش به علت بیماری های رایج

کم خونی، آلرژی، فشار خون بالا، بیماری های قلبی و عروقی، مشکلات جریان خون، دیابت و کم کاری تیروئید نیز می تواند منجر به وزوز گوش (تینیتوس) گردند.

  • مصرف برخی داروها

وزوز کردن گوش عارضه جانبی برخی از داروها نیز می باشد. تحقیقات نشان داده اند که مصرف برخی از دارو ها ممکن است منجر به وزوز گوش شود. برخی از بیماران بعد از استفاده از برخی داروها اعلام کرده اند که صداهایی را در گوش خود احساس می کنند. بعد از توقف مصرف دارو، علائم این مشکل از بین رفته و یا بهبود پیدا می کند.

یکی از رایج ترین داروها آسپیرین می باشد و در بیشتر موارد مصرف بیش از حد آن (بیش از 12 قرص در روز) می تواند منجر به وزوز شود. آنتی بیوتیک هایی نظیر اریترومایسین، نئومایسین، پلی میکسین ب و وانکومایسین و داروهای ضد سرطان نظیر مکلورتامین و وینکریستین و قرص های مایع نظیر بومتانید، فروزماید یا اسید اتاکرینیک می توانند مشکل وزوز کردن را تشدید کنند. برخی بیماران نیز بعد از مصرف داروهای آرام بخش و ضد افسردگی با این عارضه مواجه می شوند.

اگر بعد از مصرف دارویی جدید یا بعد از تغییر میزان مصرف دارو با این مشکل مواجه شدید سریعا به پزشک خود مراجعه نمایید تا دارو یا میزان مصرف آن را تغییر دهد.

 

مقاله پییشنهادی :  کاهش شنوایی ناشی از نویز

درمان وزوز گوش یا صدای گوش

وزوز گوش می تواند با شدت ها و انواع مختلف رخ دهد. همزمان با شروع وزوز، یادداشت کنید که چه کاری می کردید، چه غذایی خورده بودید و آیا در معرض صدای شدید قرار گرفته اید یا خیر. همچنین عواملی که منجر به استرس شده اند را نیز در نظر بگیرید. همزمان با در نظر گرفتن این مسائل شما می توانید روش هایی را برای درمان سوت کشیدن گوش یا پیشگیری از وز وز پیدا کنید. شایان ذکر است که رهایی از وزوز گوش یک شبه حاصل نمی شود. بنابراین باید با تغییر شیوه زندگی، اثرات وز وز را از بین ببرید.

درمان وزوز گوش یا صدای گوش

از روش های درمان وزوز گوش می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ورزش
  • تغییرات رژیمی
  • کاهش استرس
  • کاهش مصرف کافئین
  • استفاده از گوش گیر و محافظ های صوتی
  • فکر نکردن به وزوز گوش
  • تکنیک های ریلکسیشن – تن آرامی
  • استفاده از سمعک
  • استفاده از دستگاه های تقلیل صدا
  • استفاده از دستگاه تولید کننده نویز سفید (White Noise Generator)
  • استفاده از داروها برای درمان وزوز گوش

راهکارهای ساده ای که می تواند در مدیریت و کاهش اثرات وزوز به شما کمک کند عبارتند از:

1. درمان وزوز گوش با ورزش

روش های متعددی برای کنترل فشار خون وجود دارند. ورزش یکی از روش های ساده ای است که می توانید برای بهبود سلامتی خود انجام دهید. ورزش به راحتی می تواند با کم کردن چربی در اطراف شکم خطر ابتلا به فشار خون بالا را کاهش دهد.

2. تغییرات رژیمی برای درمان وزوز گوش

میزان سدیم مصرفی خود را کاهش داده و عادت های غذایی خود را تغییر دهید و از حبوبات، میوه ها و سبزیجات استفاده کنید. شما باید همچنین مصرف الکل و دخانیات را محدود کنید.

3. کاهش استرس برای رفع وز وز گوش

استرس و اضطراب می تواند فشار خون شما را بالا برده و احتمال بروز وزوز گوش را افزایش دهد. شما می توانید با ماساژ و تنفس های عمیق، استرس خود را کاهش دهید. افزایش فعالیت فیزیکی می تواند استرس را کاهش دهد. پیاده روی یکی از ساده ترین روشهایی است که می تواند در کاهش استرس به شما کمک کند.

4. کاهش مصرف کافئین برای درمان سوت گوش

برخی از مطالعات نشان می دهد که مصرف کافئین ممکن است وزوز گوش را تشدید کند. مصرف کافئین یا نوشابه نه تنها فشار خون را افزایش می دهد بلکه می تواند منجر به وزوز گوش گردد. شما می توانید با کاهش مصرف نوشیدنی های دارای کافئین و جایگزین کردن آن با نوشیدنی های سالم، میزان ابتلا به این مشکل را کاهش دهید. اگرچه چای دارای اندکی کافئین می باشد، ویتامین هایی نیز در آن وجود دارند که می تواند سلامت شما را بهبود بخشیده و در عین حال انرژی شما را افزایش دهد.

5. استفاده از گوش گیر و محافظ های صوتی

اگر با ماشین آلات پر سر و صدا کار می کنید و یا شغل شما ایجاب می کند که در محیط های بسیار شلوغ به مدت طولانی قرار بگیرید، بهتر است از گوش گیرها و هدفون‌های محافظ صدا استفاده کنید.

6. فکر نکردن به وزوز گوش یا TRT (مخفف کلمه Tinnitus Retraining Therapy)

روش دیگر برای درمان وزوز گوش TRT (مخفف کلمه Tinnitus Retraining Therapy) نام دارد و در طی این روش بیمار روش‌های نادیده گرفتن صدای گوش را تمرین می‌کند. برخی از افرادی که از وزوز گوش رنج می برند اعلام کرده اند که عادت کردن یا نادیده گرفتن آن بهترین روش برای مقابله با آن می باشد. شما می توانید با کارهای دیگر زمان خود را سپری کرده و به ذهن خود کمک کنید تا احساس زنگ را فراموش کند. اگر به باغبانی، نقاشی یا پیاده روی علاقه دارید می توانید با این کارها ذهن خود را مشغول نمایید.

7. تکنیک های ریلکسیشن – تن آرامی

در برخی مواقع به منظور رهایی از صدای گوش باید توجه خود را به چیزهای دیگری معطوف کنید. تکنیک‌های تن آرامی (ریلکسیشن) می تواند به شما کمک زیادی بکند. با این کار، شما می توانید توجه خود را از وزوز گوش دور کرده و به سایر موارد تمرکز کنید. یوگا برای درمان وزوز گوش مناسب می باشد. زیرا شما توجه خود را به نفس و بدن خود جلب می کنید.

در اینجا به چندین روش برای ایجاد حس آرامش اشاره می کنیم:

  • آرامش خودزا: به عبارت یا جمله ای فکر کنید که ذهن شما را آرام می کند و به شما کمک می کند تا به آرامش برسید. با این کار، می توانید در یک موقعیت آرامش بخش نشسته و به آرامی تنفس کنید.
  • تصور: همانند آرامش خودزا، تصور کردن به شما کمک می کند تا موقعیت مورد علاقه خود را تجسم کنید تا به آرامش برسید. برای مثال، اگر به ساحل دریا فکر می کنید، صرفا نشستن در ساحل را تصور نکنید بلکه تجسم کنید که در ساحل بازی می کنید. به بوی نمک در هوا، رطوبت گرم، صدای امواج، شن در بین انگشتان و گرمی خورشید بر روی پوست خود فکر کنید.
  • آرامش عضلات و ماهیچه ها: عضلات پاها و انگشتان خود را به مدت 5 الی 10 ثانیه منقبض کرده و سپس به آرامی آنها را به مدت 30 ثانیه در حالت استراحت نگه دارید. این کار را با ماهیچه های لگن، شکم، پشت، شانه، بازو، دست، گردن و چانه نیز تکرار کنید.

8. استفاده از سمعک برای درمان سوت کشیدن گوش

اگر علاوه بر وزوز کردن گوش با افت شنوایی نیز مواجه هستید، استفاده از سمعک بهترین گزینه برای درمان وزوز گوش می باشد. برخی از سمعک ها دارای برنامه مخصوص وزوز گوش هستند که می توانند به درمان وزوز گوش کمک کنند. برای اطلاعات بیشتر به ادیولوژیست مراجعه کنید. کم شنوایی و وز وز گوش در برخی شرایط بطور همزمان رخ می دهند. در صورتی که با افت شنوایی مواجه هستید، استفاده از سمعک می تواند اثرات وزوز گوش را کاهش دهد.

مقاله پییشنهادی : سمعک

9. استفاده از دستگاه های تقلیل صدا

دستگاه های تقلیل صدا یا پوشش وزوز گوش گزینه های درمانی رایجی می باشند. این نوع از ابزارها همانند سمعک می باشند و صدا یا سیگنال مشابهی را تولید کرده و با صدای تولید شده در گوش رقابت می کند. متخصصین شنوایی سنجی از تست های سنجش بلندی و فرکانس استفاده کرده و صدایی را ایجاد می کنند تا بتواند صدای شنیده شده را خنثی کند.

10. استفاده از دستگاه تولید کننده نویز سفید ( White Noise Generator )

افراد مبتلا به وزوز گوش می توانند از دستگاه تولید کننده نویز سفید استفاده کنند. صدای وزوز به خصوص در مکان های ساکت شدید می شود. زمانی که این صداها در برخی شرایط نظیر خواب اذیت کننده باشد شما می‌توانید از دستگاه تولید کننده صدا (تولید کننده نویز سفید) استفاده کنید تا با تولید صداهایی نظیر صدای اقیانوس، دریا، جنگل و سایر صدای های آرامش دهنده،  ذهن خود را از صداهای ناخواسته دور کنید. بلندی صدا را به میزانی تنظیم کنید تا صدای وزوز را پوشش دهد.

11. استفاده از داروها برای درمان وزوز گوش ( قرص وزوز گوش )

اگرچه داروها نمی توانند وزوز کردن گوش را درمان کنند، اما برخی قرص وزوز گوش و داروها می توانند علائم بیماری را تضعیف نمایند. داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای نظیر آمیتریپلین و نورتریپلین دو مورد از داروهایی هستند که برای مقابله با این بیماری به کار برده می شوند. در صورتی که یک بیمار صدای شدیدی را در گوش تجربه کند، یکی از این داروها باید به کار برده شود. با این حال ضروری است بدانید که این داروها ممکن است با عوارضی نظیر خشکی دهان، تاری دید و مشکلات قلبی همراه باشند. داروهایی که در حال حاضر استفاده می کنید را به متخصص گوش اعلام کنید. نیرایام و زاناکس نیز ممکن است برای درمان وزوز گوش تجویز شوند. اما هر یک از این داروها می توانند منجر به خواب آلودگی یا سرگیجه گردند و استفاده طولانی مدت از آنها منجر به وابستگی می گردد.

هومیوپاتی، هیپنوتیزم و طب سوزنی نیز برای تضعیف این مشکل به کار برده می شوند. مطالعات انجام گرفته نشان می دهند که طب سوزنی می تواند منجر به کاهش علائم وزوز گوش گردد. اما افراد مبتلا باید 10 الی 15 جلسه از این روش استفاده کنند. هومیوپاتی که از گیاهان، مواد معدنی و مواد حیوانی استفاده می کند نیز برای درمان وزوز گوش به کار برده می شود. برخی از روش های درمانی را می توان برای تضعیف صداهای شنیده شده، خش خش یا سایر علائم وزوز گوش به کار برد.

 

مقاله پییشنهادی : پیشگیری از کم شنوایی

 

ارتباط وز وز گوش با برخی از بیماری ها

وجود برخی از بیماری ها ارتباط نزدیکی با بروز علائم وزوز گوش در افراد دارند که از میان آن‌ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

درمان وزوز گوش یا صدای گوش

  • بیماری منیر

بیماری منییر به طور مستقیم به وزوز کردن گوش مرتبط نمی باشد. اما اغلب افرادی که به این بیماری مبتلا هستند علائم متعددی از وزوز کردن گوش را نیز تجربه می کنند. بیماری منیر یک بیماری در گوش داخلی است که معمولا فقط یک گوش را تحت تاثیر قرار می دهد. این بیماری می تواند منجر به فشار یا درد در گوش گردد و همچنین منجر به احساس سرگیجه (Vertigo) و شنیدن صدای خش خش در گوش می شود. علی رغم اینکه دلیل منیر به طور کامل از نظر پزشکی شناخته نشده است اما بررسی ها نشان می دهند که روش های درمان وزوز گوش می تواند بر این بیماری نیز تاثیر مثبت داشته باشد. کاهش مصرف کافئین، نمک و همچنین کاهش استرس تاثیر مثبتی بر از بین رفتن این بیماری دارند.

  • BPPV

BPPV مخفف Benign Proxysmal Positional Vertigo است که به نوعی از اختلال در سیستم تعادلی با منشا گوش داخلی اطلاق می شود. افرادی که از BPPV رنج می برند نوعی سرگیجه ناگهانی و شدید را به خصوص در حین بلند شدن از رختخواب یا چرخاندن سر حس می کنند. BPPV ناشی از وجود مشکل در گوش داخلی بوده که می تواند اثرات آن توسط متخصص گوش و حلق و بینی و یا متخصصین شنوایی شناسی با استفاده از روشهای مانور حرکتی سر کاهش پیدا کند. در برخی شرایط نیز این مشکل به خودی خود ظرف مدت چند روز از بین می رود. BPPV ممکن است به تناوب شخص را درگیر کند . بهمین علت،متخصص گوش و حلق و بینی و یا متخصصین شنوایی می توانند حرکات و تمرین هایی را تجویز کرده و احتمال رخداد این بیماری را کاهش دهند.

  • سرگیجه

بسیاری از افراد نمی دانند عضوی که به ما در حفظ تعادل کمک می کند در گوش داخلی قرار دارد و به همراه سایر سیستم های موجود در بدن به ما کمک می کند تا تعادل خود را حفظ کنیم.

سرگیجه زمانی رخ می دهد که مشکلی در عضو تعادلی در گوش داخلی، سیستم بصری، ماهیچه ها و مفاصل بدن یا مراکزی از مغز که آنها را به هم مرتبط می کنند وجود داشته باشد.

سرگیجه مربوط به گوش داخلی یکی از رایج ترین انواع می باشد و ناشی از اختلال در گردش خون یا فشار مایع در گوش داخلی، یا تغییرات فیزیولوژیک در عصب تعادلی می باشد. سرگیجه می تواند منجر به عصبی شدن، حالت تهوع و درد شکم گردد. بسته به نوع و علت سرگیجه، درمانهای متعددی برای سرگیجه وجود دارد که می توان به تغییر در شیوه زندگی، درمانهای دارویی و روشهای توانبخشی و بازآموزی اشاره کرد.

  • اتواسکلروز

در این بیماری به دلیل سفت شدن حرکت استخوان های گوش میانی می ممکن است که فرد دچار وزوز گوش شود.

  • آکوستیک نوروما (تومور خوش خیم عصب شنوایی)

این تومور در عصب شنوایی وجود دارد و با فلج صورت، سردرد، سرگیجه و حالت تهوع همراه می باشد.

  • آترواسکلروز شریان کاروتید

فشار بر روی شریان کاروتید می تواند شدت وزوز کردن گوش را کاهش دهد.

  • فشار خون بالا

این افراد همچنین ممکن است، مشکلاتی نظیر سردرد، ناراحتی، تهوع، تاری دید و حتی تشنج داشته باشند.

  • کم شنوایی

آسیب سلول های حسی در گوش داخلی به دلیل قرار گرفتن طولانی مدت در معرض صدا یا کهولت سن، می تواند منجر به وزوز گوش و افت شنوایی در فرد گردد.

از بیماریهای دیگری که ممکن است با وزوز گوش در ارتباط باشند، می توان به  آرتروز گردن، مالتیپل اسکلروزیس (ام اس) و تومور گلوموس جوگولار (Glomus Jugulare) اشاره کرد. وزوز گوش همچنین می‌تواند در اثر استفاده از داروهای Ototoxic، آسیب های وارده به سر و گردن، عادت های غذایی نادرست و یا تجمع موم در گوش (وکس) بوجود بیاید.

روش های تشخیص وزوز گوش

اگر مطمئن نیستید که وزوز کردن گوش شما ناشی از چیست، متخصص شنوایی می تواند با استفاده از چندین تست دلیل آن را تعیین کند. این افراد می توانند از طریق صداهایی که شنیده می شوند دلیل بیماری را تشخیص دهند. توجه داشته باشید که باید پزشک خود را از پیشینه بیماری و داروهای مصرفی آگاه سازید تا بتواند دلیل صداهای شنیده شده را تعیین کند زیرا این عوامل نقش مهمی را در وزوز گوش ایفا می کنند.روش های تشخیص وزوز گوش

وزوز گوش می تواند ناشی از وجود برخی از بیماری ها و یا صدمات متعدد باشد. اگر شما با این مشکل مواجه هستید، به سرعت به یک متخصص شنوایی و یا متخصص گوش، حلق و بینی که در زمینه وزوز گوش (تینیتوس) تخصص دارد،  مراجعه نمایید. آنها با بررسی دلایل رایج این مشکل، ممکن است در صورت نیاز شما را  به متخصصین دیگری معرفی می کنند. این متخصصین می توانند با بررسی دقیق‌تر مشکل وزوز، شما را در پیدا کردن دلیل این مشکل یاری کنند.

متخصصین شنوایی که در حیطه تینیتوس و وزوز گوش مهارت دارند، می توانند با تشخیص دلایل بوجود آورنده وزوز، به شما کمک کنند و راهکارهای درمانی را برای حل این مشکل، در اختیار شما قرار دهند.

  • متخصص گوش، حلق و بینی

متخصص گوش، حلق و بینی (ENT) در بیماریهای مرتبط با گوش تخصص دارد. در صورتی که شنوایی شناس احتمال بدهد که شما مبتلا به اتواسکلروز، بیماری منیر و یا تجمع موم (وکس) در گوش هستید، به یک متخصص ENT ارجاع داده می شوید.

  • متخصص مغز و اعصاب

آسیب های عصبی، نظیر ترامای سر می تواند مشکلاتی را در ساختار گوش داخلی ایجاد کند که می تواند منجر به وزوز گوش گردد. بیماری های عصبی نظیر مالتیپل اسکلروزیس (ام اس) نیزمی تواند باعث وزوز گوش شود و وجود تومور در اعصاب شنوایی و تعادل نیز می تواند با تاثیر براین اعصاب، منجر به وزوز گوش گردد

  • متخصص قلب و عروق

در صورتی که وزوز گوش همانند صدای تپش باشد، در این صورت می تواند ناشی از اختلالات رگ های خونی باشد. متخصصان شنوایی و پزشکان، این نوع از وزوز کردن را، وزوز تپشی (Pulsatile Tinnitus) می نامند.

آزمون های تشخیص وزوز گوش

نوع صدایی که می شنوید ( وزوز، سوت کشیدن گوش، صدای گوش و …)، زمان شنیدن صدا و تناوب  آن می تواند به شنوایی سنج یا متخصص گوش و حلق کمک کند تا بهترین روش را برای درمان این مشکل ارائه کنند. ارزیابی این مشکل با پرسیدن چندین سوال در مورد بیماری به منظور شناخت علائم آن صورت می گیرد. آنها ممکن است سوالاتی از این قبیل را از شما بپرسند:

  • این مشکل چه مدت است که در گوش شما بوجود آمده است؟
  • آیا دوره ای یا مداوم است؟ آیا علائم آن در برخی از ساعات روز شدیدتر است؟
  • کدام گوش این صدا را حس می کند؟ هر دو؟
  • بلندی صدا به چه میزان است؟ آیا فرکانس بالایی دارد؟ (صدای زیر)
  • آیا مشکل بسیار اذیت کننده است یا اذیت کمتری دارد؟
  • آیا شرایطی نظیر قرار گرفتن در معرض صداهای بلند و یا مصرف کافئین منجر به بدتر شدن علائم بیماری می شود؟
  • آیا نوع صدا تغییر می کند؟

بعد از توضیح علائم مشکل، شنوایی شناس به بررسی فیزیکی گوش و ارزیابی کامل شنوایی شما می پردازد. علاوه بر انجام تست های شنوایی مقدماتی، ارزیابی صدای وزوز شامل تست فرکانس و بلندی صدا نیز صورت می گیرد. این اطلاعات برای تعیین روش های درمان وزوز گوش بسیار ارزشمند است. اگر شما این مشکل را در حالت فیزیکی خاصی تجربه می کنید، ممکن است از شما خواسته شود که چشمان خود را حرکت داده، دهان خود را باز و بسته نمایید و یا گردن، بازو یا پاهای خود را تکان دهید.

سخن پایانی

در این مقاله از بلاگ تیلا کلینیک، به بررسی علت وزوز گوش و علت سوت کشیدن گوش پرداختیم و در این زمینه، نکات مهم را نیز معرفی نمودیم تا در صورتی که با این عارضه مواجه هستید و یا در آینده با آن مواجه شدید، اطلاعات کافی در این زمینه داشته باشید تا بتوانید به بهترین شکل ممکن برای درمان وزوز گوش، اقدام نمایید.

شما همچنین می‌توانید جهت دریافت راهنمایی در خصوص وزوز گوش و علت سوت کشیدن گوش، با متخصصین تیلا کلینیک در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید