تست ادیومتری (شنوایی سنجی) گفتاری

Speech Audiometry

شنوایی سنجی گفتاری، یکی از آزمونهای تشخیصی شنوایی است که برای اندازه گیری توانایی شما در شنیدن، تشخیص و تفکیک کلمات و گفتار بکار می رود. این آزمون معمولا برای ارزیابی شنوایی بزرگسالان و کودکان بزرگسال انجام می گیرد و نتایج حاصل از آن می تواند برای تایید/عدم تایید نتایج بدست آمده از آزمون شنوایی سنجی با تون خالص بکار می رود.

آزمون شنوایی سنجی گفتاری، شبیه آزمون شنوایی سنجی با تون خالص است با این تفاوت که به جای استفاده از صداهای تون خالص (صدایی شبیه به صدای “بیپ”) از شما خواسته می شود که به کلماتی که در شدت های مختلف صدا از طریق هدفون پخش می شود گوش دهید و آنها را تکرار نمایید.

از طریق این آزمون می توان آستانه دریافت (درک) گفتار (Speech Reception Threshold – SRT) و امتیاز (توانایی) تفکیک گفتار (Speech Discrimination Score – SDS) را بدست آورد.

آستانه دریافت گفتار (SRT)، کمترین شدت صدایی است که  شما قادر هستید در 50 درصد موارد، فهرست از پیش تعریف شده و استانداردی از کلمات دو سیلابی را تشخیص داده و آنها را تکرار نمایید.

SRT نرمال، معمولا 6 دسیبل کمتر و یا بیشتر از میانگین آستانه بدست آمده از آزمون شنوایی سنجی با تون خالص است.

امتیاز تفکیک گفتار (SDS)، بیانگر درصد تعداد کلماتی است که شما به درستی آنها را تکرار کرده اید، به تعداد کل کلماتی که برای شما پخش شده است. SDS نرمال معمولا بین 95 تا 100 درصد است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید