بیماری منیر و هر آنچه باید راجع به آن بدانید

بیماری منیر

بیماری منیر یک بیماری مربوط به گوش است که فقط یکی از گوش ها را تحت تاثیر قرار می دهد. اگرچه دانشمندان علت دقیق این بیماری را نمی دانند اما احتمال می‌رود که فشار مایع در داخل گوش عامل اصلی آن باشد.

بیماری منیر یک بیماری گوش داخلی است که فقط یکی از گوش ها را تحت تاثیر قرار می دهد. این بیماری می تواند منجر به فشار یا درد در یک گوش، سرگیجه یا صدای زنگ در گوش گردد. اگرچه این بیماری می تواند تمام گروه های سنی را تحت تاثیر قرار دهد اما اغلب افراد در سنین 40 تا 50 سالگی آن را تجربه می کنند. این شرایط مزمن بوده و درمانی برای آن وجود ندارد اما روش هایی وجود دارند که می توان اثر این بیماری را کاهش داد. به گزارش انجمن ملی سلامت (NIH) در حئ.ئ 50000 تا 100000 نفر در سال به این بیماری دچار می شوند.

افرادی که دارای منیر هستند اغلب بعد از این حالت دچار سرگیجه نیز می شوند. علائم این بیماری در افراد مختلف متفاوت می باشد و برخی چندین حمله را در یک روز تجربه می کنند و برخی دیگر نیز چند روز یکبار تحت تاثیر آن قرار می گیرند.

با این مقاله همراه ما باشید تا هم بررسی کنیم که بیماری منییر چیست و چه علائمی دارد، هم درمان‌های که برای آن وجود دارد را معرفی کنیم.

دلایل احتمالی بیماری منیر گوش

اگرچه دلیل اصلی بیماری منیر مشخص نمی باشد و نمی‌توان مانند وزوز گوش، علت این بیماری را چیز خاصی دانست. اما دانشمندان بر این باورند که علت آن ممکن است فشار بالای مایع در بخشی از گوش داخلی باشد. مجراهایی در گوش داخلی وجود دارند. بخش خارجی گوش داخلی دارای ساختار استخوانی میباشد و این در حالی است که داخل آن غشای نرمی است. این بخش از گوش حاوی حسگرهای کوچک و شبیه مو می باشد که به حرکت مایع یا اندولیمف حساس می باشند. دلایل احتمالی بیماری منیر به شرح زیر می باشند:

  • صدمه به سر
  • عفونت گوش داخلی یا میانی
  • آلرژی
  • استفاده از الکل
  • استرس
  • عوارض جانبی داروهای خاص
  • استعمال دخانیات
  • استرس و اضطراب
  • خستگی
  • سابقه بیماری در اعضای خانواده
  • عفونت های تنفسی
  • بیماری های ویروسی
  • واکنش های ایمنی غیرعادی
  • میگرن

علائم بیماری منییر

شاید اسم این بیماری را شنیده باشید اما درک نکرده باشید که علائم بیماری منییر چیست . بیماری منیر در افراد مختلف متفاوت می باشد بنابراین افراد علائم مختلفی را تجربه می کنند که به طور روزمره یا یکبار در سال رخ می دهد.

علائم اغلب با احساس فشار در گوش آغاز می شوند که به مرور زمان این فشار به افت شنوایی و سرگیجه ختم می شود. وقوع این مراحل از 20 دقیقه تا چهار ساعت به طول می انجامد. زمانی که این حالت را تجربه می کنید، بهتر است دراز کشیده و بر روی یک شی غیر متحرک در محیط تمرکز کنید. در اغلب موارد فرد با اندکی خواب بهتر می شود. اما در کل از عوامل این بیماری، می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • فشار در هوا
  • افت شنوایی
  • سرگیجه
  • وزوز کردن گوش

بیماری منیر

مراحل بیماری منیر و تشخیص آن

بیماری منیر افراد را در سطوح مختلفی تحت تاثیر قرار می دهد و علائم آن در طول زمان متغیر می باشد. در ادامه این مراحل را بررسی می‌کنیم:

مراحل اولیه

در این دوره، فرد به طور ناگهانی احساس سرگیجه پیدا می کند که این مشکل ممکن است تا 20 دقیقه و در برخی موارد یک روز نیز ادامه داشته باشد. گوش فرد ممکن است گرفته شود و شنوایی فرد نیز کاهش می یابد. افت شنوایی بعد از گذر حالت سرگیجه بهبود می یابد. این مرحله از بیماری ممکن است حاوی اثرات وزوز کردن گوش نیز باشد.

مرحله میانی

علائم سرگیجه در این مرحله کمتر می شوند اما شدت افت شنوایی و وزوز کردن گوش افزایش می یابد. بسیاری از افراد ممکن است این حالت را تا ماه ها تجربه کنند.

در صورتی که حس می‌کنید دچار وزوز گوش شده اید، بلاگ علائم وزوز گوش، پاسخ لازم را به شما خواهد داد.

مرحله نهایی

در طی مراحل نهایی بیماری منیر، افراد سرگیجه را تجربه نمی کنند و برخی افراد نیز به طور کلی از آن رهایی می یابند. وزوز کردن گوش و افت شنوایی به تدریج بیشتر می شود و افراد ممکن است نتوانند تعادل خود را حفظ کنند. بسیاری از افراد در محیط های تاریک نمی توانند تعادل خود را حفظ کنند.

علاوه بر علائم عادی بیماری منیر، فرد ممکن است از افسردگی و حالت عصبی نیز رنج ببرد. از آنجایی که این بیماری ممکن است شنوایی فرد را تحت تاثیر قرار دهد، فرد ممکن است در حین مکالمه با سایر افراد اعتماد به نفس خود را از دست بدهد و این امر در طولانی مدت منجر به افسردگی می گردد. علاوه بر این، علائم این بیماری کاملا ناگهانی رخ می دهند بنابراین افراد مبتلا به منیر ممکن است  به دلیل عدم اطمینان از زمان رخداد بیماری همواره در حالت عصبی به سر برند.

به منظور تشخیص بیماری، فرد باید وزوز کردن گوش، افت شنوایی، و سرگیجه را بیش از یک بار تجربه کرده باشد. از آنجایی که هر یک از این مشکلات مربوط به بیماری های مختلفی می باشند، تشخیص بیماری منیر اندکی دشوار می باشد.

بیماری منیر

درمان بیماری منییر

از آنجایی که درمانی برای بیماری منیر وجود ندارد، بسیاری از گزینه های درمانی شامل تغییر در عادات و رژیم غذایی می باشند. تغییرات رژیمی می توانند میزان مایع گوش داخلی را کاهش دهند که می توانند علائم بیماری را کاهش دهند. این موارد شامل نکات زیر است:

مصرف نمک

نمک به بدن کمک می کند تا بدن آب را در خود نگه دارد بنابراین از نوشیدنی ها و غذاهای غنی از سدیم پرهیز کنید.

کاهش کافئین

نوشیدنی های کافئین دار می توانند وزوز کردن گوش را تشدید کنند بنابراین بهتر است که میزان این محرک را در رژیم غذایی خود کاهش دهید.

مونوسدیم گلوتامات (MSG)

اگرچه بسیاری از تولید کننده های مواد غذایی به دلیل مضرات از MSG استفاده نمی کنند، ضروری است که در حین خرید مواد غذایی برچسب آن را مطالعه نمایید.

غذاهای کوچک

بسیاری از متخصصین معتقدند که استفاده از غذاهای سبک در طول روز بهتر از خوردن سه وعده غذای سنگین می باشد. این الگوی رژیمی می تواند علائم منیز را با تداوم متابولیسم و تنظیم مایعات بدن کاهش دهد. شیوه زندگی سالم می تواند میزان و شدت بیماری منیر را کاهش دهد.

اگر از وزوز گوش رنج می‌برید، بلاگ رهایی از وزوز گوش، شما را در این زمینه، آگاه خواهد کرد

استعمال دخانیات

بسیاری از افراد سیگاری که از بیماری منیر رنج می برند اعلام کرده اند که بعد از ترک سیگار علائم این بیماری کاهش یافته است.

مدیریت استرس

استرس و اضطراب مربوط به بیماری منیر می باشند اما هر دوی آنها می توانند دلیل و علامت این بیماری باشند. یادگیری نحوه مدیریت و تعیین عوامل استرس می تواند منجر به بهبود بیماری گردد. بهتر است که از روش های آرامش و مدیتیشن نیز استفاده کنید.

بیماری منیر

جمع بندی

سعی داشتیم در این مقاله، راجع به بیماری منیر صحبت کنیم و اول از همه بگوییم بیماری منییر چیست و سپس به علائم و راه های درمان آن بپردازیم. در کل دلیل قطعی برای ایجاد این بیماری عنوان نشده است اما با رعایت نکاتی که گفته شد، می‌توان این بیماری را درمان کرد. امیدواریم توانسته باشیم مطالب مفیدی در این زمینه را در اختیار شما قرار داده باشیم. همچنین در صورتی که سوالی در این زمینه برای شما به وجود آمده بود، در قسمت نظرها آن را برای ما به ثبت برسانید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید