سمعک وایرلس (بی سیم) را بشناسید

سمعک وایرلس (بی سیم) را بشناسید

در دنیای مدرن امروزی، به کمک تجهیزات ارتباطاتی نظیر گوشی های موبایل هوشمند، تبلت ها و … ما می توانیم در هر لحظه با عزیزان و دوستان و همکاران خود در ارتباط باشیم. این تجهیزات، از تکنولوژی‌های بی سیم برای مخابره سیگنال‌های دیجیتالی و بدون نیاز به اتصال مستقیم، استفاده می کنند. این تکنولوژی، جنبه های مختلفی از زندگی روزمره ما را دچار تحول و دگرگونی کرده است و در طول چند سال اخیر، سمعک ها و تجهیزات کمک شنوایی نیز از این امر مستثنی نبوده اند. در ادامه قصد داریم به بررسی و معرفی سمعک وایرلس بپردازیم.

بهبود کیفیت صدا در سمعک وایرلس ( بی سیم )

تکنولوژی بی سیم این امکان را فراهم ساخته است که سمعک‌هایی که در دو گوش قرار گرفته اند به جای اینکه هر کدام به عنوان یک سیستم واحد عمل کنند، با برقراری ارتباط بی سیم بصورت یک سیستم یکپارچه عمل کنند. ورودی صدا به هر دو سمعک بین آن‌ها به اشتراک گذاشته می شود و پردازش دیجیتالی صدا بر اساس اطلاعات صوتی دریافت شده توسط هر دو سمعک صورت می گیرد. بطور مثال اگر یکی از سمعک ها به حالت کاری Directional تغییر وضعیت دهد، سمعک دیگر نیز از آن تبعیت خواهد کرد. نرخ تبادل اطلاعات بین دو سمعک با واحد نانو ثانیه اندازه گیری می شود که مغز قادر به آشکارسازی آن نیست و در نتیجه فرد این تنظیمات را بصورت آنی و بدون تاخیر احساس می کند. پردازش صدا بین دو سمعک بصورت همزمان انجام گرفته و این امر باعث می شود کیفیت صدا به میزان قابل توجهی بهبود پیدا کند.

بهبود قابلیت موقعیت یابی صدا توسط سمعک وایرلس

شنوایی دو گوشی (Binaural Hearing)، به ما در تعیین دقیق جهت و منبع صدا کمک می کند. مغز با تحلیل تفاوت بلندی صدا و همچنین اختلاف زمانی صدای دریافت شده توسط دو گوش، در هر طرف سر، می تواند تشخیص دهد که صدا از چه جهتی پخش می شود. از این رو توصیه می شود که به جای استفاده از یک سمعک، از دو عدد سمعک برای شبیه سازی اثر شنوایی دو گوشی استفاده شود.

نسل های قدیمی تر سمعک، فرآیند پردازش صدا را بطور مستقل از هم انجام می دادند که این امر باعث می گردید فرد نتواند به درستی محل و موقعیت دقیق صدا را تشخیص دهد. سمعک وایرلس با استفاده از ارتباط بی سیم پرسرعت با یکدیگر بصورت یک سیستم یکپارچه کار می کنند و با مقایسه اختلاف بین بلندی و زمان دریافت صدا توسط میکروفون های هر دو سمعک، به فرد در جهت یابی صدا کمک می کنند.

راحتی استفاده از سمعک با بکارگیری تکنولوژی بی سیم

قابلیت بی سیم در سمعک ها می تواند منجر به استفاده راحت تر از این تجهیزات شود. بعضی از سمعک های بی سیم را می توان به گونه ای تنظیم کرد که تعویض برنامه و یا تغییر بلندی صدا در یکی از سمعک ها، بطور اتوماتیک بر روی سمعک دیگر نیز اعمال شود. همچنین با بهره گیری از امکان ارتباط بی سیم بین دو سمعک، می توان دکمه تغییر برنامه ها را در یک سمعک و کنترل بلندی صدا را در سمعک دیگر تعریف کرد. زمانی که کاربر بخواهد برنامه سمعک را تغییر دهد و یا صدای آن را کم و زیاد کند، تنها کافیست یکی از سمعک ها را تنظیم کند و تنظیمات اعمال شده بطور اتوماتیک به سمعک دیگر منتقل می شود. این ویژگی یکی از مزیت‌های مهم سمعک وایرلس است.

ارتباط سمعک وایرلس با تجهیزات الکترونیکی

سمعک بی سیم از یک طرف می تواند با دستگاه‌های الکترونیکی بی سیم ارتباط برقرار کند و از طرفی دیگر می تواند با یکدیگر در ارتباط باشد. تکنولوژی های متعددی برای برقراری این ارتباط بی سیم وجود دارند که می توان به میدان های مغناطیسی، مدولاسیون فرکانس (FM) و بلوتوث اشاره کرد.

استفاده از امواج الکترومغناطیسی و تلکویل در سمعک وایرلس

از برخی از این تکنولوژی ها سال‌هاست که در ساخت سمعک استفاده می شود. بطور مثال درون بعضی از سمعک ها، قطعه ای به نام تلکویل وجود دارد که بصورت یک آنتن عمل می کند و امواج الکترومغناطیسی را دریافت کرده و به سیگنال‌های صوتی تبدیل می کند.

در سمعک وایرلس، هنگامی که فرد گوشی تلفن را نزدیک یکی از سمعک ها می کند، تلکویل آن سمعک صدای تلفن را بطور مستقیم از سمعک پخش می کند و با استفاده از تکنولوژی بی سیم بین دو سمعک، صدای از طریق سمعک دیگر نیز پخش می شود. در نتیجه فرد می تواند صدای تلفن را از طریق دو گوش خود بشنود علاوه بر اینکه نویز محیط اطراف بطور موثر کاهش می یابد.

در برخی از مکان‌ها نظیر سالن‌های عمومی، آمفی تئاتر ها و برخی از مدارس، ممکن است از یک سیستم خاص به نام  لوپ القایی (Induction Loop) استفاده شود. این سیستم برای کم شنوایان ساخته می شود و صدا را به امواج الکترومغناطیسی تبدیل می کند. این امواج توسط تلکویل سمعک دریافت می شود و فرد کم شنوا می تواند به راحتی و بدون مزاحمت توسط اطراف، صداها را بشنود.

بکارگیری سیستم های FM در سمعک وایرلس ( بی سیم )

سیستم های رایج FM، از یک میکروفون (فرستنده) و یک گیرنده تشکیل می شوند. میکروفون در اختیار شخصی که در حال صحبت کردن است (مثلا معلم کلاس، سخنران و …) قرار می گیرد و گیرنده به سمعک فرد متصل می شود و به این صورت فرد کم شنوا می تواند صدای ارسال شده توسط میکروفون را بصورت بی سیم از طریق سمعک وایرلس خود و با وضوح بالا بشنود.

در سمعک بی سیم گیرنده FM درون مدارات سمعک تعبیه می شود و در نتیجه برای برقراری ارتباط با میکروفون، به وسیله جانبی مجزایی نیاز نخواهد بود. استفاده از سیستم های FM به شما کمک می‌کند که در محیط‌های پر سروصدا و شلوغ، به راحتی صدای فردی که در حال صحبت کردن است را بشنوید. همچنین از این سیستم‌ها، می توان برای کمک به کودکان کم شنوا در مدارس نیز استفاده کرد.

تجهیزات جانبی مجهز به بلوتوث

برخی از سمعک های بی سیم علاوه بر اینکه می توانند با همدیگر در ارتباط باشند، می توانند به دستگاه های الکترونیکی مجهز به بلوتوث متصل شوند. این ارتباط از طریق یک وسیله جانبی صورت می‌گیرد (در مدل‌های جدید سمعک وایرلس، امکان ارتباط مستقیم سمعک با تجهیزات بلوتوث بدون نیاز به وسیله جانبی وجود دارد)

تجهیزات جانبی مجهز به بلوتوث

این وسیله جانبی که اصطلاحا به آن استریمر نیز گفته می شود، می تواند سیگنال‌های بلوتوث را به سیگنال‌هایی که قابل دریافت توسط گیرنده FM و یا تلکویل سمعک است، تبدیل کند. بطور مثال، سمعک می تواند از طریق استریمر، به گوشی تلفن همراه شما که مجهز به بلوتوث است، متصل شود و هنگامی که با موبایل صحبت می کنید، استریمر صدای موبایل را به سمعک انتقال می دهد. همچنین شما می توانید با استفاده از استریمر ها، صدای تلویزیون، تبلت، کامپیوتر و هر سیستم صوتی مجهز به بلوتوث را بطور مستقیم از طریق سمعک بشنوید. برای آشنایی بیشتر با این سمعک ها به مقاله «سمعک بلوتوث دار» مراجعه کنید.

سمعک های بلوتوث دار

سمعک های بلوتوث دار

مدلهای جدید سمعک که اخیر وارد بازار شده اند، مجهز به تکنولوژی بلوتوث هستند و می توانند بطور مستقیم و بدون نیاز به استریمر، به گوشی های آیفون (در برخی از مدلهای سمعک، با تمامی گوشی های مجهز به بلوتوث) متصل شوند. با کمک قابلیت اتصال مستقیم (Direct Streaming)، شما می توانید صدای تماس‌های گوشی موبایلتان را بطور مستقیم و بدون واسطه، از طریق سمعک خود و با کیفیت بسیار بالا بشنوید و حتی از موسیقی دلخواهتان که در حال پخش در گوشی آیفون و یا تبلت آیپد شما است، لذت ببرید. در مقاله «سمعک آیفون» به معرفی این مدل سمعک پرداخته ایم که می‌توانید مطالعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید